Du har ingen produkter i handlekurven.

Tøffe folk må ha sikkert utstyr

Hva gir best oppbevaring av bensin?

ADR bensintank

Bensin har ikke ubegrenset levetid

Drivstoff som blant annet bensin, har ikke ubegrenset levetid. Men oppbevares den riktig, kan du sikre at levetiden forlenges. Da sparer du både penger og maskinparken din.

Bensinen fordamper ikke nok

Det som ofte er utfordringen med oppbevaring av bensin, er at de lettflyktige komponentene i drivstoffet kan fordampe og forsvinne. Resultat av dette er at bensinen ikke gir god nok fordamping inne i sylinderen, noe som i neste omgang kan gi startvansker og ujevn gange.

4 tips for god bensinkvalitet

  1. Oppbevar bensinen på en helt tett tank (viktigste rådet!)
  2. Like viktig er det at du sørger for at lokket er skikkelig påskrudd og tett
  3. Det er også av stor betydning at tanken er full
  4. Bensin lagret i tank over lang tid, bør ikke utsettes for høyere temperatur enn 20 grader. Kulde derimot er det ikke noe problem med, tvert i mot jo lavere temperatur, jo bedre er det.

Bensinens oktantall betyr ingenting i denne sammenhengen. I oppbevaringssammenheng har det heller ikke betydning om det er sommer- eller vinterbensin som lagres.

Bensin kan lagres i flere år

Følges disse rådene kan bensin normalt lagres i flere år. Men hvis lokket ikke er skrudd på og er tett, tanken er ikke tett, eller at tanken oppbevares i for høy temperatur, kan den imidlertid miste sin fordampningsegenskap langt raskere, noe som altså kan gi startproblemer og ujevn gange.

Risikoen for at motoren skal oppleve startproblemer og ujevn gange øker for øvrig med lav temperatur.

 

Har du behov for en ny bensintank? Ta en titt her: trykk her!

 

Har du fortsatt spørsmål du ønsker besvart, ta kontakt og vi hjelper deg!