Du har ingen produkter i handlekurven.

Tøffe folk må ha sikkert utstyr

Oljetanken din kan fortsatt brukes!

Hva innebærer forbudet mot fossil oljefyring?

Det er mange som kontakter oss og lurer på hva det forbudet mot fossil oljefyring betyr. Her skal vi prøve å belyse de viktigste spørsmålene og gi noen gode løsninger på utfordringen.

Saken er at fra 1. januar 2020 så er det forbudt å fyre med fossil olje i hjemmet.  De kvalitetene som olje og fossil fyringsolje har, som vi nå har brukt hjemme i flere tiår, de må vi nå slutte å bruke.

Hva gjør de som allerede har en tank i hagen eller i en kjeller?

De kan fortsatt bruke tanken og fyringsanlegget sitt, men de bør kontakte en varmeinstallatør eller oljeleverandør som kan komme og justere brenneren, gjøre en tankkontroll, og gjøre tanken skikkelig ren innvendig. Når det er gjort vil anlegget være klart til å ta i mot bioolje.

Hva mener vi med bioolje?

Bioolje er den kvaliteten som vi kan fyre med hjemme. Det er to ulike kvaliteter som er aktuelle for hjemmebruk. Den ene typen heter HVO100, og er en syntetisk bioolje. Den andre typen er første generasjons bioolje og er laget av raps.

Er det nødvendig med kontroll av tanken?

Hvis du installerer en ny glassfibertank i hagen, så skal det gjøres en trykktest av tanken. Etter to år så skal den trykktestes på nytt. Dette er for å få bekreftet at tanken og rørsystemet ligger i stabil masse. For å få påvist at det ikke er noen bevegelse i tank og rørsystem. Da er neste kontrollintervall først etter 30 år.

Innendørstank til bioolje – et godt alternativ

Innendørstanker er et godt alternativ til den nedgravde oljetanken i hagen. De er høye og slanke tanker, som passer inn gjennom en vanlig døråpning. De bæres enkelt ned i kjelleren og installeres inne på et eventuelt fyrrom. Innendørstanken har veldig god kjemikaliebestandighet . Og sånn sett et veldig godt alternativ, for de som ikke allerede har en nedgravd glassfibertank i hagen de ønsker å tilpasse til bioolje.

 

Andre relevante artikler:

Hvilken type bioolje skal du velge?

Fra fossil oljefyring til bioolje