Du har ingen produkter i handlekurven.

Tøffe folk må ha sikkert utstyr

Derfor bør du skifte filter vår og høst!

Det er god økonomi å bytte filter på pumpa

Eier du en tank er det god økonomi å sørge for å bytte filter på pumpen som betjener tanken. Det sikrer god kvalitet på dieselen som tappes ut fra tanken. Partikler i dieselvæsken og kondens i tanken kan gi kostbare konsekvenser. Smuss og kondens kan bidra til gode levekår for dieseldyr, som kan tette filtre, og skade motoren. Om du er uheldig og får uren diesel inn på en moderne forbrenningsmotor er skadene ofte alvorlig og en stor økonomisk belastning.

Hvor ofte skal filteret byttes på tanken?

Vi anbefaler å bytte filter på tanken vår og høst. Bakgrunn for dette er store temperatursvingninger på disse årstidene. Med nesten frost om natten og stekende sol om dagen vil det være større fare for kondens på tankens innervegg. Ved å ha et friskt og nytt filter i disse to årstidene vil filteret være best rustet til å gi den beste beskyttelsen og sikre ren diesel inn på maskinen. Går det store mengder diesel av dårlig kvalitet gjennom filteret, vil det være behov for å bytte filter oftere enn to gangen pr. år.

Hvordan merker jeg at filteret må byttes?

Våre VERA Filterpatroner er lukkede patroner som tar opp partikler fra 10-30 micron avhengig av hvilken type du velger. Filteret vil også absorbere fritt vann som er i dieselen. Dette skjer ved at vannabsorberende granulat trekker til seg vannet som gjør at granulatet sveller. Om filteret har blitt påvirket av tilstrekkelig vann og partikler vil væsken i filteret gå tregt og strupe gjennomstrømmingen. Dette vil man merke på fyllehastigheten og at pumpen går tungt. Når disse symptomene gjør seg gjeldende vil bytte av filter være å absolutt anbefale. Et rent friskt filter vil være det mest effektive og sikrer ren diesel til maskinen.

Har du behov for et nytt filter, se vårt utvalg her!